Fall beverages

DSC_3487+

Взяти в руки паруюче горнятко і повільно відсьорбуючи, відчувати як всередині все наповнюється теплом… Є у людського організму така особливість – коли нам некомфортно, холодно чи незручно, мозок постійно про це нагадує, сигналізує, що щось не так. І коли ми опиняємося в теплі чи зручно вмощуємося, він каже: “Ооо, дякую, нарешті мені класно!”. Тобто коли все ок, нам тепло і зручно – він цього, в принципі, не помічає. Це той самий механізм, за яким ми часто не розуміємо, настільки щасливі, а зате коли хоч крапельку нещасні – всеее, трагедія! Тому восени, коли бабине літо відіграло останню свою виставу і стає дедалі холодніше, ми так різко відчуваємо потребу в теплі. Принаймні у мене дуже активізувалося бажання розпивати теплі напої:) На вихідних трохи експериментувала, шукала нові для себе смаки і смакувала тими, які люблю. Ну і фотографувала то все – найбільше восени мені шкода недовгого світлового дня, коли мусиш встигнути зловити сонце у об’єктив.

DSC_3397+

Кава з цикорію або ж ячмінна кава. Знаю, що багато хто сприймає її як ерзац кави, але для мене то цілком повноцінний напій. Правда, я на неї встигла підсісти, коли не мала доступу до справжньої кави)  Ячмінна кава з молоком не гірша від лате, пахне як капучіно і не така гірка, як кава із зерен:) Ну а якщо ще кардамону чи кориці до неї – не завжди й відрізниш. І скибку чорного хліба із джемом з аличі – ммм, це воно! Задно покажу подаровану мамою на річницю весілля епл-підставку для горнятка:)

DSC_3262+

Імбирний чай. З імбирем у нас було складне знайомство і тривала ворожнеча – перший спробуваний чай, у “Дзизі”, був холодний і страшенно несмачний. Ну й маринований імбир до суші зі смаком мила туди ж) А потім якось у гостях взимку гарячий чорний чай з імбирем дуже засмакував. А навесні Іра привезла з Непалу пакетик з очима Будди і все – я підсіла) “Територія твого розвитку” у вересні писала про цікавий імбирний чай, який допомагає позбутися втоми:
На 0,5 літри води нам знадобиться:
1. Свіжий корінь імбиру (3-4 см).
2. Кардамон – 2 стручки
3. Щіпка кориці
4. Чайна ложка зеленого чаю
5. 3 ч. лож. квіткового меду (можна і більше)
6. Гвоздика (за бажанням)
7. Половина лимона
Це якраз для мене, сплюха такого, уххх! Я використала менше, ніж у рецепті, води і багато імбиру. Думаю, зі всілякими редбулами такий напій чудово може позмагатися, бадьорить просто бомбово;)

1

Ну і просто чарівний у своїй безалкогольності рецепт глінтвейну з чаєм каркаде.
На 0,5 літра води:
1. Корінь імбиру – кілька невеликих шматочків
2. 3-4 чайних ложок каркаде
3. Паличка кориці
4. Щіпка гвоздики
5. Три зернятка кардамону, роздушені
6. Дрібка мускатного горіха
7. Мед – до смаку
Прянощі і чай заливаємо кип’ятком й залишаємо на 1 годину настоятися. Мед додаємо у теплий глінтвейн. Можна ще лимончика – хоча каркаде сам по собі досить кислий чай. Мені дуже засмакувало, бо свого часу пила багато цього чаю і він вже трохи набрид. А зі спеціями й медом – абсолютно новий смак.
12 напоїв осені – завела такий тег, щоб себе змотивувати шукати й пробувати нове, тож буде ще)

Advertisements

2 thoughts on “Fall beverages

  1. Мммм, яка смачна в тебе осінь видалася. Я люблю чай з імбиру з лимоном і медом – порізати свіжий корінь імбиру і 2-3 кружальця лимона та запарити його, потім додати мед. Так приємно щіпає за язик, мнямсь.

    Подобається

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s