Вівсянкові панкейки з бананом

Ранок неділі почався із ліплення 200 вареників. Ні, я не зійшла з дистанції у “вівсяній естафеті”. Після вареник-челенджу, який ми з мамою маємо практично щонеділі, зробила собі альтернативну вівсянку. Цього разу вона замаскувалася під панкейки з бананом. У неті гуляють різні рецепти таких панкейків. Можна перемелювати вівсянку у борошно, можна купувати готове. Я наївно вирішила дати у тісто трохи немелених пластівців і без надії сподівалася, що блендер їх повністю не перемеле, якщо ввімкнути найлайтовіший режим. Але перемололися вони легко, тому якщо вам лінь робити борошно, просто беріть пластівці і не мучтеся))

pancake


На порцію із 10 невеликих панкейків я взяла:
Вівсяних пластівців – 40 г
Вівсяного борошна – 75 г
Кефіру – 100 мл
Яйце – 1 шт.
Банан – 1 невеликий
Вершкового масла – 2 пластерка
Соди, погашеної оцтом – 1 ч. л.
Дрібку солі

Змішала все це щастя у блендері, тісто вийшло доволі густеньке, і випікала на розігрітій сухій сковороді по хвилині-півтори з кожного боку. Результат – несолодкі, а радше нейтральні на смак панкейки, але не гіркі, як це часом буває з млинцями з вівсяного борошна (принаймні я мала такий досвід). Не знаю, можливо треба було давати великий банан – і вони були б солодші. Зрештою, панкейки я все-одно їм з варенням. Цього разу – з вишеньками. А ще я легко уявила ці панкейки у парі з грибною підливкою чи якимось паштетом – до них би пасувало. Може колись таке і спробую) Смачних усім сніданків!

Advertisements

One thought on “Вівсянкові панкейки з бананом

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s