Зелені “гаджети” моєї кухні

Я, невагома фея з вишуканою корзинкою в руці пливу між базарними рядами. Навколо витають аромати рукколи, базиліку, м’яти, кропу і петрушки, я вибираю найліпші і найсвіжіші пучечки, прискіпливо оглядаючи кожен листочок. І з повною корзинкою зелені, наспівуючи собі щось легке й ненав’язливе, вертаюся додому й усміхаюся від вуха до вуха. Готую величезну миску зеленого салату, п’ю зелений сік, роблю зелене смузі, гладжу свого єдинорога (не зеленого) і дивлюся серії “Гри Престолів”, які ніколи не закінчуються.

І тут у своїй уяві ми мусите ввімкнути такий звук “вжик”, який буває у фільмах, коли героя виривають зі світу його рожевих мрій. Одна з моїх – аби біля дому було місце, де продають свіжу зелень і овочі, а ще цікаві сири й щойновипечений хліб. Ну і квіткову крамничку тоді вже запакуйте на решту : Р Але ні, для того, щоб свіжа зеленина була вдома, по неї треба витягнути себе щонайменше на Краківський базар. А потім довго зберігати свіжою.

Усе це ліричні відступи, які захотілося написати, аби поговорити про штуки, які полегшують мені процес спільного життя із зеленню. Їх усього дві, але користуюся постійно, задоволена і тому пишу.

2016-05-29 05.45.44 1

Перша річ – це контейнер для зберігання зелені від Tchibo. Мені його подарувала мама, а купила вона його у магазині “ТСМ” – є кілька таких у Львові, це товари з Німеччини. Отут можна ще на нього подивитися, а от де купити в онлайні, не знайшла. Тим не менш, якщо вам десь трапиться схоже, раджу брати.

Знизу, у білу частинку контейнера наливаєте води, ставите туди зелень і верхню, скляну частинку, піднімаєте. Вуаля! Зеленина до тижня може стояти у воді – стільки витримує кріп, трохи менше руккола, ну і варто не забувати про зміну води – а я буваю у цій справі безголова. Але, тим не менш, річ прекрасна. За розміром якраз підходить для полиці на дверцятах холодильника і вміщає десь два, при сильному бажанні три пучки зеленини. Хоча я б не відмовилася від чогось більшого ще й для зберігання салату.

Решту зелені, яка не влазить, я розпихаю по банках і закриваю кришками. А зазвичай так і стається, що не влазить, бо на базар, як ви вже зрозуміли, ще треба дійти. І от як дійдеш, то гребеш усе зелене, що бачиш. Гарно працює звичайна банка з водою, але от халепа – люблять ці банки літати з полиць холодильників, битися і розливати воду. Тому пластмасовий контейнер (і недіряві руки, якщо пощастить!) –  не розкіш, а необхідність, якщо любиш зелень.

2016-05-29 05.57.41 1

Річ друга – сушка для зеленини. У мене вона з IKEA, але бачила і в епіцентрах усіляких. Тут принцип центрифуги: у корзинку кладете щойно викупану зелень, саму корзинку – у круглий контейнер, накриваєте кришкою і крутите. Вода стікає з корзинки у нижній контейнер. Зелень суха – страшне не люблю мокру в салат різати. Раніше з мамою просто загортали вимиту зелень у кухонний рушник і чекали, але так значно приємніше і швидше, тому спочатку купила цю сушку мамі, потім собі. Єдине що – переживаю за корзинку, бо виглядає вона достатньо крихкою, тому все мию у звичайному друшляку, а потім вже складаю туди.

Ще хочу собі якусь велику миску для вимішування салату і ложки спеціальні. Але поки цілком обходжуся без них. І тішуся, що сезон зелені розпочинається – попереду стільки смакоти!

 

Advertisements

Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s